Новият мениджър на Челси Маурицио Сари показа, че няма никакво намерение да отвръща на хапливите забележки по свой адрес, отправени от президента на бившия му тим Наполи  - Аурелио Де Лаурентис.

В понеделник специалистът изведе „сините” до победа (1:0 над Пърт Глори) още в първия си мач начело, като след края на мача бе помолен да коментира скорошните изказвания на Де Лаурентис. Босът на „везувиани” заяви, че специалистът е възнамерявал да „ошушка” бившия си тим, като вземе няколко от основните му играчи заедно със себе си на „Стамфорд Бридж”.

„Смятам, че Челси разполага с много добри играчи, а аз трябва да благодаря на тези, които играят в Наполи, понеже съм в новия си тим благодарение на тях”, коментира Сари. „Де Лаурентис бил казал, че съм искал да разформировам Наполи? Доволен съм от играчите, които са на мое разположение. Повече не искам да отговарям на Де Лаурентис.”

В действителност след идването си при лондончани Сари успя да купи един играч от Наполи. Опорният полузащитник Жоржиньо пристигна срещу 57 милиона евро.

Още по темата:

Челси гради пушилня на стадиона за мениджъра си

Сари увърта за бъдещето на Азар, Куртоа и Уилиан

В Наполи изпратиха Сари с обвинения

Конте съди Челси за тлъста неустойка