Треньорът на Лацио Маурицио Сари беше бесен на ВАР след загубата на “орлите” с 1:2 от бившия му тим Наполи. Той има претенции, че не беше прегледана ситуацията, при която Марио Руи удари Мануел Ладзари в лицето с лакът, и то в наказателното поле на неаполитанците. 

“Това ми изглежда доста ясно. Също така имаше фал срещу Луис Алберто, което позволи на Ким Мин-Жае да играе с глава при корнера (за победното попадение - б.р.). Или тези в стаята на ВАР си вършат работата зле, или има друга алтернатива, която е доста притеснителна. Също така, не виждам как всичките ни играчи получиха жълти картони в един определено спокоен мач. Сякаш реферите са видяли мача ни срещу Болоня и са решили, че ще ни потискат, като го показаха ясно още от самото начало. Това са последствията. Смятам, че трябва да се предприемат действия, и то сериозни, от съдийската комисия”, коментира Сари след срещата.

С това свое изказване обаче наставникът е изненадал и раздразнил именно съдийската комисия, пише “Гадзета дело спорт”. Оттам дори са дали положителни оценки както на главния съдия на мача Симоне Соца, така и на Даниеле Кифи, който ръководеше дербито между Милан и Интер.