Треньорът на Наполи Маурицио Сари изрази дълбокото си разочарование от трансфера на Гонсало Игуаин в Ювентус. Наставникът е не по-малко огорчен от отношението на нападателя, който дори не е счел за нужно да се сбогува с отбора.

„Бианконерите“ активираха откупната клауза в договора на аржентинеца и платиха 90 милиона евро, за да го привлекат. Така Игуаин стана най-скъпият трансфер в цялата история на Серия А, а сделката – най-скъпата, осъществявана между два италиански клуба.

„Трудно ми е да говоря за Игуаин, като го виждам да носи екипа на Ювентус“, каза Сари. „Мога да говоря по темата, но няма да ми е приятно. Това си е негово решение, защото нашата оферта за нов договор беше същата, каквато той получи от другото място.“

„От лична гледна точка тази сделка ме огорчи. Очаквах поне телефонно обаждане, било и то пет минути преди медицинските му прегледи. Аз обаче съм достатъчно възрастен, за да не се изненадвам от подобни неща. Момчетата също очакваха сбогуване. Доколкото знам, такова не е имало.“

„Няма смисъл да роним сълзи за разлятото мляко. Ние сме силни, през миналия сезон изиграхме три мача без него и в тях спечелихме 6 точки. Бих казал, че това не беше лошо. Загубихме решаващ футболист, може би най-силният нападател в света. Във всеки случай аз съм треньор на Наполи и сега ще дам доверието си на Маноло Габиадини. Той има качествата да се развива. Сега трябва да извлечем позитивите от липсата на Игуаин, като разделим неговите отговорности между колектива“, завърши Сари.