Треньорът на Наполи Маурицио Сари направи голям комплимент на своя капитан Марек Хамшик, като го сравни с легендата на Ливърпул Стивън Джерард.

Утре неаполитанци се изправят срещу Карпи в 24-ия кръг на Серия А, като мачът се явява важен, понеже в следващия кръг „везувиани“ имат дерби с шампиона Ювентус. Това означава, те нямат право на грешки преди големия сблъсък.

„Следващият въпрос за Ювентус, който чуя, просто няма да получи отговор“, предупреди Сари на днешната си пресконференция. „Карпи са един от отборите във форма и играят на добро ниво. Ако ние не играем по обичайния начин, то тогава ни чакат сериозни неприятности. Надявам се играчита да са фокусирани повече върху мача срещу Карпи, защото той може да се окаже много по-сложен, отколкото класирането предполага. Карпи е много опасен и е от жизнено важно значение да останем нащрек през всичките 90 минути.“

Именно по повод предстоящия двубой Сари си позволи да похвали Хамшик за силното му представяне в последно време. „Напоследък Хамшик изглежда като Стивън Джерард в най-добрите му дни. Той се превърна в завършен полузащитник. Марек е необикновен футболист и е един от най-важните в нашия състав“, добави италианският тактик.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS