Пред странна ситуация е изправен треньора на Лацио Еди Рея, който трябва да мисли наказание за нападателя си Мауро Сарате, който по куриозен начин пропусна важна тренировка на орлите преди гостуването на Катания в неделя.

Сарате не разбрал от колко часа е заниманието на тима и дошъл с час по-късно, когато неговите съотборници вече се прибирали в съблекалнята.

„Той забравил часа на тренировката, така че дойде в 12 часа, вместо в 11 и не тренира“, обясни видимо ядосаният Рея на пресконференцията си преди утрешната визита в Сицилия, където Лацио трябва да бие, за да запази шансовете си за класиране в Шампионската лига.

„Графикът за тренировките е закачен пред съблекалнята, за да го виждат всички. Все още не съм решил какво ще правя със Сарате. Който излиза на терена, трябва да дава 100% от себе си. Искам да виждам характер и темперамент.“

„Ние наистина се нуждаем от това в нажежената атмосфера в Катания. Те имат отлични играчи, както и ние, така че мачът ще се реши на терена“, заяви още треньорът на Лацио.