Нападателят на Лацио Мауро Сарате „стъпи накриво“ веднага завръщането си в клуба, след като бе изкарал една година под наем в Интер.

Аржентинският техничар бе пратен при нерадзурите, защото влезе в конфликт с бившия треньор Еди Рея, а сега изгледа бързо успя да влезе в черния списък и на новия наставник Владимир Петкович, след като изпусна първата тренировка на тима за новия сезон.

Това и бе първото занимание под ръководството на босненеца Петкович, който пое римляните през лятото.

Обяснението за липсата на Сарате, който е изпуснал полета си от Буенос Айрес за Рим, изглежда повече от несериозно и бе поднесено от неговия агент Луис Руци.

„Понякога улиците в Аржентина са блокирани и човек може да не успее да стигне до летището“, заяви Руци, като обеща клиентът му да е в Италия късно в събота или в неделя сутринта.

Последните два сезона в Серия А бяха доста посредствени за Сарате и скоро нападателя се бе заканил да направи всичко възможно следващата кампания да бъде най-силната в кариерата му.

Този случай с Мауро Сарате напомня на историите с бразилския нападател Адриано. Като играч на Интер и Рома Императора редовно се забавяше в родината си и винаги намираше странно извинение, с което да оправдае закъсненията си от по няколко дни.