Капитанът на Интер Хавиер Санети заяви, че неведнъж е слушал от клубната легенда Джачинто Факети, как през 1965 година нерадзурите побеждават с 3:0 и отстраняват Ливърпул на полуфиналите, след като са загубили с 1:3, а на финала бият и Бенфика и за последно стават шампиони на Европа.

Аржентинският бранител вярва, че може да поведе тима и да повтори успеха на Факети и компания и по този начин зарадват тифозите на отпразнувалият вчера вековния си юбилей Интер.

„Факети много пъти ми е разказвал за тези легендарни мачове срещу Ливърпул през 1965 година и за мен беше огромна привилегия го слушам. И след много години тези мачове са много трудни и красиви. Атмосферата на Джузепе Меаца ще ни помогне”, сигурен е Санети.

„Знаем, че Ибрахимович е много важен за нас и може да направи разликата, но ние трябва да опитаме да се класираме с отлично отборно представяне.”

„Ние имаме вяра и никога не трябва да я губим. Имаме да играем един мач и искаме да се опитаме да направим нещо необикновено. Ще бъде велик подарък за 100-годишнината и за нашия президент”, каза още Хавиер Санети.

Интер изостава с 0:2 след първия осминафинал от Шампионската лига срещу Ливърпул и утре ще има сложната задача да победи с три гола разлика или да се надява на 2:0 и късмет при дузпите.