Нападателят на Интер Самуел Ето`о не е известен със старанието да си държи езика зад зъбите. Камерунецът често казва каквото мисли, и отново го стори в италианското предаване Chiambretti Night, в което обсъди някои от най-известните треньори в света.

„Когато играеш футбол, най-важното е да побеждаваш,” обясни Ето`о. „В определени моменти от миналия сезон бяхме наясно, че трябва да даваме повече. Когато Моуриньо поиска от мен да сменя позицията си, го направих, и се получи. Визията на Моуриньо за Интер бе различна от всичко друго. Той е Номер Едно и го доказа.”

Заместникът му Рафаел Бенитес обаче нямаше подобни успехи. „Не съм съгласен с всичко, казано за него. До мача с Ювентус играехме добре. В съблекалнята обаче се случиха някои неща, които ще запазя за себе си. Благодаря Бенитес, защото с него все пак спечелихме две купи, благодаря му за работата с нас,” продължи нападателят.

Ето`о напусна Барселона преди две години, след като се разшумя, че се е скарал с треньора Хосеп Гуардиола:„Пеп е страхотен треньор. Имахме някои разногласия, но такива има във всеки отбор. Но аз напуснах Барселона без съжаление за стореното, и на терена, и извън него.”

„Аз все още поддържам контакт с Гуардиола и Моуриньо. С Бенитес – не,” добави той.

„Аз съм богат, не заради парите, които имам, а защото съм сбъднал мечтите си,” смирено каза още камерунецът.

„Господ е искал да правя това, и ми даде много. Малко тъмнокожи деца имат късметът, който аз съм имал през живота си, но ние се борим много, за да имат повече възможности. Моята фондация и тази на Дидие Дрогба работи за постигането на тази цел,” завърши Самуел Ето`о.