Отборът на Милан не успя да се справи с гостуващия Сампдория в дербито от 30-ия кръг на Серия А. Двубоят на „Сан Сиро“ приключи без победител – 1:1, като домакините бяха на път да сюрпризират неприятно своите фенове, но за тяхно щастие, „червено-черните“ съумяха да стигнат поне до точката с късен гол.

След две поредни победи, двубоят за домакините бе от изключителна важност за амбициите на „росонерите“ за класиране в Европа, но в крайна сметка тимът на Синиш амихайлов се оказа костелив орех за домакините.

Първото полувреме бе за тима на Милан, който бе по-активният на терена и създаде по-добрите положения за гола пред една от двете врати. Играещият под наем от отбора на Челси Марко ван Гинкел, както и Алесио Черчи имаха отлични шансове, но ударите и на двамата не попаднаха в целта.

От своя страна Сампдория отговори с Самуел Ето'о, който на два пъти се озоваваше да изгодни позиции, но камерунецът също нямаше късмет пред гола.

Токов удар на „Сан Сиро“ за малко не прекрати двубоя, след като част от прожекторите на стадиона изгаснаха заедно с телевизионните екрани, както бе прекъснат и безжичния интернет на съоръжението. В крайна сметка това не попречи двубоят да продължи.

Второто полувреме започна с отлична възможност за гостите от Генуа. Сампдория стигана до пряк свободен удар от границата на наказателното поле, а зад топката застана Едер, който насочи прекрасно топката, но Диего Лопес показа завидна класа и успя да избие със сетни усилия в корнер.

Вратарят на Милан обаче нямаше какво да направи в 58-ата минута, когато тимът на Синиша Михайлович поведе в резултата. След продължителна атака по левия фланг, Самуел Ето'о получи пред наказателното поле и със страхотен пас успя да изведе Роберто Сориано зад отбраната на „росонерите“, а той то своя страна прати топката покрай Лопес за 1:0 в полза на гостите.

След гола във вратата си, възпитаниците на Филипо Индзаги увеличиха оборотите и имаха няколко добри шанса. Все пак домакините стигнаха до така жадувания гол в 74-та минута, но не и без доза късмет.

След центриране от корнер, топката не бе избита добре и след странната си парабола попадна в Найджъл де Йонг, който въпреки че бе с гръб към вратата, реши да стреля от въздуха, коженото кълбо рикошира в защитник на Сампдория и излъга вратаря за 1:1.

Седем минути преди края на двубоя Сусо имаше отличен шанс да подари победата на Милан, но техничният му удар се отби от левия страничен стълб на вратата.

Така Милан остава на осма позиция с актив от 42 точки, докато Сампдория е шести на точка от четвъртото място даващо право на участие в Шампионската лига.