Ръководството на Сампдория обяви, че смята да освободи нападателя Антонио Касано и да не разчита на него за новия сезон. В същото време обаче футболистът не желае да си тръгва от отбора.

Още преди време той изрази желанието си да остане дори и от клуба да му предложат компенсация под формата на дължимите заплати до края на договора. Президентът на генуезци Масимо Фереро обаче е твърд в намеренията си най-вече заради скандала, който се разрази в края на миналия сезон. Тогава Касано влезе в конфликт с клубния адвокат и каза тежки думи по негов адрес в съблекалнята, а за юриста се счита, че е най-приближеният до Фереро човек.

„Предвид неговите качества, стремеж и воля на Касано да се върне в своя град, ние направихме опит и му дадохме страхотен шанс“, каза Фереро. „Смятам, че всеки направи и невъзможното, но е време да обърнем страницата. Ще намерим решение, защото сме двама джентълмени.“

„Той оцени факта, че го върнахме обратно, но сега е ред за нещо ново. Оценявам Касано и ще намерим разрешение на ситуацията. Това е избор на клуба. Касано е велик шампион, знаете колко го обичам, но искам да виждам по-млади момчета на терена“, завърши босът на Сампдория.