Милан даде нов повод на тифозите си да негодуват срещу слабите игри на своите любимци, след като падна с 0:3 в контрола от втородивизионния френски Каен. „Росонерите“ използваха приятелския мач, за да дадат игрови минути на голяма част от резервите си, но това едва ли ще послужи за оправдание пред привържениците.

Единственият футболист на италианците, който се открои, бе вратарят Габриел, чийто спасявания предотвратиха загуба и с по-сериозен резултат.

Без всичките национали, включително и тези във формациите до 21 и 19 години, треньорът Масимилиано Алегри имаше много къс набор от опции, на които да се спре. Двубоят беляза завръщането на Мбайе Нианг в неговия роден град, докато Рикардо Сапонара и Жерсон Вергара получиха шанс отново да играят след дълги отсъствия заради травми.

Каен обаче вгорчи живота на именития си съперник само три минути след началния съдийски сигнал, като Апия елегантно се разписа от пряк свободен удар.

Защитата на „росонерите“ отново бе в доста окаяно състояние и в 17-ата минута Дюамел се измъкна от опита за изкуствена засада, след което без проблеми матира Габриел.

Крайният резултат бе оформен от Койта десет минути след почивката, след като никой не направи опит да спре пробива му по десния фланг.