Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге изрази увереност, че Лука Тони може да остане в Рома за постоянно и призна, че отношенията между нападателя и треньора Луис Ван Гаал са били обтегнати.

„Лука е играч от изключителна класа и е нормално, че той започна да бележи отново. Той беше мотивиран, когато напусна Байерн”, каза Румениге за преотстъпения при вълците италиански национал.

„Отношенията между Лука и Луис Ван Гаал не бяха добри и за съжаление той публично критикува треньора. Трудно можеше техните отношения да се оправят и беше най-доброто решение за всички той да бъде пратен под наем за шест месеца.”

„Тони ни попита, дали може да отиде в Рома, защото трябваше да играе, за да бъде повикан в тима на Италия за Мондиал 2010. Това е добър избор. Надявам се, че той ще убеди Марчело Липи и ще се класира за Шампионската лига с Рома.”

„Наемът свършва през юни, а Тони ще има още една година от договора си с нас. Твърде рано е да се каже какво ще се случи, но ние имаме отлични отношения с него и с Рома. Ще намерим решение”, убеден е Карл-Хайнц Румениге.