Старши треньорът на Рома Руди Гарсия заяви преди дербито с Наполи, че за „римските вълци“ е много важно да продължат победната серия, в която се намират от началото на сезона.

„Наполи е един много силен отбор. Рафаел Бенитес успя да направи състав, който да се бори за титлата в Серия А и в същото време да играе в Шампионската лига. На практика той има два равностойни състава“, коментира Гарсия.

„Аз продължавам да твърдя, че Наполи е един от фаворитите за спечелването на скудетото. Независимо от това ние ще се опитаме да ги победим“, добави французинът.

„Със сигурност очакванията са ми за един зрелищен мач. От този двубой обаче няма да се реши нищо, защото се намираме едва в осмия кръг. В тази среща просто се разиграват поредните три точки“, продължи треньорът на Рома.

„Ние винаги излизаме за победа независимо дали сме домакини или гостуваме. Не се съобразяваме с опонентите си и се стремим да доминираме на терена, за да наложим нашия стил на игра. За нас е много важно да продължим победната серия, в която се намираме в момента“, каза още Руди Гарсия.