Наставникът на Рома Руди Гарсия е щастлив от победата на тима му над Милан в петъчното дерби на 35-ия кръг в Серия А. "вълците" надделяха с 2:0.

Този успех запази шансовете на "джалоросите" и макар да са само на теория, за специалиста те са важен стимул за последните битки през сезона.

В момента изоставането на римляните е пет точки от лидера Ювентус. На "старата госпожа" предстои наглед лесен мач със слабака Сасуоло в понеделник.

"Хубава победа, от която най-важното е, че ни позволява да мечтаем. Нека сега да видим Ювентус. На тях им предстои тежък мач със Сасуоло. Той е между два двубоя в Европа, а това винаги е много сериозно изпитание", сподели Гарсия.

Той сподели положителните и отрицателните моменти за тима си в двубоя с Милан. Наставникът не е доволен от представянето на тима си след почивката.

"В началото бяхме тромави и затова допуснахме грешки. След това се съвзехме и поехме инициативата, което доведе и до прекрасния гол на Пянич."

"На почивката си казахме, че трябва да продължим в същия дух и през вторите 45 минути, но не го направихме и затова не съм доволен от втората част. Но важното е, че победихме", сподели още Гарсия.