Треньорът на Рома Руди Гарсия настоя, че отношенията му с играчите на тима не са се променили и той всячески се опитва да възвърне самочувствието им.

В момента „джалоросите“ изостават с 10 точки от лидера Ювентус, като се намират в серия от четири поредни домакински мача без победа, а в 24-ия кръг на калчото посрещат Верона.

„Трябва да мислим само за следващия мач и да спечелим, като оставим всичко на терена“, каза френският наставник.

„Моята мотивация е да подсигуря нещата така, че отборът да не губи увереност. Когато един тим не рискува, като атакува, не стига и до възможности да спечели.“

„Трябва да сторим нужното, за да победим Верона, защото докато не постигнем серия от победи, няма смисъл да обсъждаме първото място. Трябва да направим нужното, за да защитим втората си позиция, защото само от нея можем да щурмуваме върха.“

„Разполагаме със страхотни играчи и мъже в съблекалнята, но каквото и да се случва, те трябва да го разрешат индивидуално и като колектив. Съвсем естествено е да браниш преднината си, но това не означава да се изтеглим в половината си и да не пресираме. Дано не допускаме гол от засада всеки пък, но трябва да спрем с дълбокото изтегляне и вместо това да пресираме като луди“, допълни наставникът.