Руди Гарсия пред прага на историята: Серията ни няма нищо общо с късмета

Треньорът на Рома Руди Гарсия, който е на крачка от поставянето на абсолютен рекорд в историята на Серия А, заяви, че серията от 9-поредни победи на неговия отбор не е плод на късмет.

В четвъртък вечер „римските вълци“ ще търсят 10-и успех в първите си 10 шампионатни мача за сезон, с който биха записали еднолично най-добрия старт в калчото. След като надиграха Удинезе с 1:0 през уикенда, столичани изравниха досегашното върхово постижение на Ювентус от сезон 2005/2006.

„Това ще бъде най-трудният ни мач от началото на сезон, тъй като е трудно да се играе срещу Киево“, отчете Гарсия. „Ще спечелим единствено ако останем спокойни. Играчите досега винаги са реагирали позитивно на предложенията ми, а преди всичко вярвам на ветераните в отбора. Те знаят, че не можеш да спечелиш предварително мач от Серия А.“

„Също така няма нужда да им казвам, че тази приказка е прекалено хубава, за да изгубим концентрация точно сега. Нямаме търпение да изиграем следващия си мач и все още сме гладни за успехи. Съдбата се усмихва на смелите, но ние не сме късметлии. Загубихме Франческо Тоти, Жервиньо и Дъглас Майкон. Вижте и изчистването от голлинията на Леандро Кастан – това не е късмет. Това е страст, целеустременост и характер. Същото важи и за намесата на Даниеле Де Роси срещу Наполи. Ако вие наричате това късмет, може и да сме късметлии“, завърши Руди Гарсия.