Наставникът на Рома Руди Гарсия бе видимо разстроен след кошмарната загуба с 0:3 от Фиорентина и отпадането от Лига Европа. Специалистът косвено нападна част от футболистите си, като заяви, че част от тях нямат нужния характер, за да играят в Рома.

„Това бе една неочаквана загуба за нас. Футболистите на Фиорентина заслужават комплименти, че се възползваха от нашите подаръци, но аз съм огорчен. В началото имахме желанието, но платихме твърде скъпо за индивидуалните грешки, които допуснахме“, коментира след мача Руди Гарсия.

„Сега пред нас остава да завършим на второ място в Серия А. Ако се класираме за Шампионската лига сезонът ще бъде приемлив за нас. Остават 11 битки в шампионата. Всичко опира до футболистите и целия наш екип. Трябва да вдигнем главите си и да се завърнем по-силни.“

„Това очаквам от моите футболисти. Разговарях с тях след мача и има казах, че всеки с чест и характер ще ме последва. Ако някой е слаб, то той не ме интересува. Говоря за характер, защото някои от играчите се притесниха да играят на Олимпико. Нашият стадион отново трябва да се превърне в приятно място за игра за нас. Това е посланието, което искам да отправя към отбора в този тежък момент. Лидерът трябва да бъде пример и аз оставам мотивиран. Сезонът все още може да завърши добре за нас. Не може това да бъде истина за Рома. Трябва ни повече характер“, завърши Гарсия.