Навършващият 25 години нападател Алберто Джилардино заяви пред официалния сайт на Милан, че очаква всички фенове на тима да дойдат на лагера в Миланело, където той лично ще благодари за отправените пожелания.

„Благодаря на всички фенове, които ми писаха”, заяви рожденикът – „Очаквам всички тях на летния лагер на 23 юли в Миланело. Ще поздравя всички тях и ще ги прегърна. Сега съм в Лампедуза, където морето и слънцето са прекрасни, но усещам много близо до себе си феновете на Милан на рождения си ден.”

Джилардино също така очаква гореща подкрепа от страна на тифозите през следващия сезон, когато росонерите ще се борят за цели шест трофея.

„През декември ще изминем доста километри до Япония. Минаха няколко години от последния път, когато Милан спечели Интернационалната купа и за всички нас ще бъде удоволствие да вдигнем този трофей. Гледах мача между Милан и Бока по телевизията, точно както гледах финалите по времето на Гулит и Ван Бастен. Това са исторически сблъсъци и за мен ще бъде чудесно, да бъде част от тях.”