Треньорът на Лацио Делио Роси заяви при започването на подготовката за новия сезон, че ще разчита на отборния дух на орлите и обяви, че ще започне да продава играчи, тъй като ползотворната лятна селекция направи състава твърде голям

„Вече сме поставили основите и те са базирани на отборния дух, който придобихме през последните два сезон. Това означава да поставим стойността на отбора над идивидуалните качества”, каза Роси.

„Новите попълнения идват с добри препоръки, сега те трябва да се докажат на терена. Нашият състав е твърде голям в момента и докато не започнем да продаваме, не можем да започнем да продаваме”, добави треньорът на Лацио.

Делио Роси и президентът Клаудио Лотито засегнаха проблема с липсата на спортен директор след напускането на Валтер Сабатини, като изразиха надежда, че такъв ще бъде намерен скоро.

През лятото на Олимпико бяха привлечени и върнати Хуан Пабло Карисо, Мауро Сарате, Симоне Индзаги, Паскуале Фоджа, Мануел Белери, Стефан Макинва, Гулиелмо Стендардо, Мануел Белери и Либор Кожак.