Треньорът на Лацио Делио Роси подходи с известно подценяване към тазвечершния домакински двубой от Шампионската лига срещу гръцкия Олимпиакос, заявявайки, че неговият тим почти си е осигурил класиране на осминафиналите.

„Това е важен мач за нас, тъй като това е кулминацията на три години работа” – каза Роси – „Продължавам да мисля за начина, по който отборът израсна.”

„Преди три години просто оцеляваше, а сега този отбор почти се е класирал сред най-добрите 16 в Европа. Тази вечер трябва да повторим това, което правехме досега в Шампионската лига.”

„Трябва да приемем, че винаги губим енергия, тъй като не сме отбор, който е добър в пазенето на резултата. За съжаление нямаме голям брой играчи и единствено съжалявам, че не разполагам с всички тях.”

„Ние обаче имаме две възможности да се класираме и това не е последният ни шанс”, каза още наставникът на римските орли.

В момента Реал Мадрид е начело в Група С с осем точки, следван от Лацио и Олимпиакос с по пет и Вердер Бремен с една победа и три загуби.