Треньорът на Лацио Делио Роси е оптимист преди мача с Фиорентина от междинния кръг на Серия А, въпреки че неговият тим загуби с 1:4 при гостуването си на Милан в събота.

„Искам да видя как отборът ще реагира на първата загуба. С оглед на резултата тя е твърде голяма, но първо трябва да се гледа играта като цяло”, коментира Роси.

„Ние сме в добра форма, а Милан просто се възползва от повечето от нашите грешки. Ако бяха дали дузпа за нас за нарушението срещу Стефано Маури, тогава резултатът щеше да стане 2:2.”

„Отчитам за много положителен фактът, че реагирахме бързо и не бяхме жертвени агнета. Фиорентина се подсили най-много от всички останали през лятото и има отличен състав. Те вече имаха силен отбор и прибавиха важни играчи към него.”

„Не вярвам, че можем да сравняваме Джилардино със Сарате, тъй като единият вече е звезда, а другият тепърва започва в Серия А”, каза треньорът на Лацио за новото си попълнение Мауро Сарате, който вкара четири гола в първите си три мача в Калчото и оглави класирането при голмайсторите.