Треньорът на Лацио Делио Роси заяви след равенството 2:2 срещу Реал Мадрид, че неговата основна задача преди двубоя е била да намали въодушевлението сред неговите футболисти, които през тази година се завърнаха в Шампионската лига.

„Имам отличен състав и ако играем нашия стил, тогава можем да се съревноваваме с всеки. Може и да не сме Реал Мадрид, но тази вечер доказахме, че принадлежим на Шампионската лига”, каза Роси.

„Не беше необходимо да казвам на моите играчи да бъдат предпазливи, тъй като те знаеха това. Казах им, че те си заслужиха правото да играят в този мач и да дадат всичко от себе си.”

„Със сигурност бяхме въодушевени на старта със стадиона оцветен по този начин. Благодарим на феновете, че винаги стоят толкова близо до нас. Рискувахме да загубим, защото те са много качествени и им създадохме много проблеми поддържайки високо темпо.”

„Това беше голям мач и момчетата се чувстваха напрегнати, така че моята работа на беше толкова да мотивирам, колкото да успокоя напрежението”, каза още Делио Роси.