Треньорът на Лацио Делио Роси коментира финала за Купата на Италия срещу Сампдория, който е тази вечер, а орлите имат домакинско предимство, тъй като двубоят по регламент се играе на техния Стадио Олимпико в Рим.

И за двата отбора това е шанс да спечелят първи трофей в последните няколко години и последен шанс да намерят място в Европа през следващия сезон.

„Нужно ни е Лацио да изпълни тази задача, тъй като вдигането на трофея е важно за тима, клуба и нашите фенове, които прекараха последните няколко години, гледайки как другите празнуват”, обясни Роси.

„Който спечели отива в рая, при загуба следва свличане в ада. Победителят ще бъде със спокойствие в главата и с огън в сърцето.”

„Със сигурност ще сме по-напрегнати от Сампдория и съм сигурен, че генуезците ще излязат, отказвайки да поемат инициативата. Това ще бъде един мач и трябва да се концентрираме върху това”, каза още наставникът на Лацио.

Бразилският плеймейкър на римляните Матусалем. Нападателите Горан Пандев и Паскуале Фоджа са възстановени и могат да играят.