Президентът на Барселона Сандро Росей разкри, че ръководството на клуба подготвя нов договор за звездата на тима Лионел Меси. Настоящият контракт на аржентинецът изтича след цели четири години, но от щаба на каталунците са готови да му предложат нов договор с подобрени лични условия.

При престоя си в Барселона Меси спечели куп клубни и индивидуални отличия, а снощи в двубоя от Шампионската лига срещу Спартак Москва, за пореден път показа колко важен е за клуба от „Камп Ноу“, отбелязвайки два гола за успеха с 3:2.

Според Росей, клубът трябва да уважи исканията на Меси, въпреки че към този момент преговорите между двете страни не са започнали и тепърва се очаква да бъде определена дата за това.

„Договорът му приключва през 2016 година, но би било доста безотговорно от наша страна, ако не подобрим контракта му“, заяви Росей в интервю за испанска радиостанция.

„Трябва да се мисли за тези неща. Не сме насрочвали нищо към този момент, но това е една машина, която се движи постоянно и нещата могат да претърпят промени във всеки един момент. Подготовката за нов договор, който ще влезе в сила през 2016 трябва да започне още сега.“, каза още босът на каталунците.