Бразилската звезда на Милан Роналдо си е научил урока и не смята да натрупва килограми през лятната ваканция. Феноменът е известен с това, че всяка есен започва отначало всички диети, заради каченото по време на почивката.

Това лято обаче той е решил да се справи с проблема. Затова Роналдо започна от вчера тренира по три часа на ден във футболната академия в Рио Де Жанейро, за да поддържа формата си.

За първото си занимание Роналдо пристигна в 14:30 местно време, по анцуг и фланелка, придружен от новата си приятелка Мария Беатрис. Бразилецът тича по плажа два часа под наблюдението на треньора по физическа подготовка на Милан Даниеле Танячини. След това Роналдо кара и на велоегрометъра над един час.

Тонячини ще остане една седмица в Рио, за да помага на футболиста с тренировките. По програмата на физиотерапевта Бруно Мациоти, Роналдо ще тренира минимум по три часа всеки ден.

През следващите дни той ще включи в заниманията си и плуване и вдигане на тежести във фитнеса. След десет дни Роналдо се прибира в Милано здрав и готов за началото на прездсезонната подготовка, обещаха терапевтите.

Роналдо категорично отказа да дава интервюта на местните журналисти. „Вече съм дал достатъчно интервюта тази година, вече не искам да говоря. На почивка съм в Рио, затова не настоявайте,” заяви нападателят.