Контузената звезда на Милан Роналдо заяви, че ще се завърне на футболния терен единствено, ако е напълно възстановен и не чувства никаква болка.

31-годишният футболист получи поредната травма в богатата си кариера в срещата с Ливорно, която ще го извади от игра поне за 9 месеца.

„Феномена” за първи път се осмели да коментира ужасяващия момент на контузията: „В началото не можех да спра да плача, защото чувствах невероятна болка”.

„Усетих много силна пукване и веднага мозъкът ми премина през картини, които вече съм преживявал. В този момент мислих, че правилното е да се откажа, след като това ми се случва отново”, обясни чувствата си Рони.

„Но в тези моменти на тъга много неща минават през ума ти. Аз бях победен, на дъното, но все пак има шанс да се завърна и ще се боря, докато има и минимална възможност”.

Въпреки желанието на бразилеца обаче, много хора смятат, че той никога повече няма да се появи на терена.

„Сега не е точното време да мисля за това, защото всичко е все още прясно и ново”, заяви той по повод тези твърдения.

„Трябва да се концентрирам върху моето възстановяване, което ще бъде много дълго и трудно. После, накрая, ако наистина съм отново здрав, не чувствам болка и имам самочувствие да стъпя отново на терена, тогава със сигурност ще играя отново”, допълни „Феномена”.