Бразилецът Роналдо се чувства щастлив в Милан. Той дава всичко от себе си, започнал е отново да се поти в тренировките. Нападателят вярва, че през следващият сезон ще възвърне формата си отпреди няколко сезона и отново ще бъде номер едно в света:

„Все още не съм в оптимална форма. Аз тренирам здраво и само някои подробности ме забавят. Това е нормално. Аз знам, че в края на процеса ще бъда велик отново. В началото на следващия сезон, след летния тренировъчен лагер, ще бъда на върха отново. Аз ще бъда номер едно.”

„Аз съм сигурен, че аз мога да го направя и имам още толкова много да дам в спорта, Роден съм в една и съща седмица с Франческо Тоти и Андрий Шевченко. Все още никой не се съмнява или не ги критикува, че са немощни. Аз не съм стар, не съм свършен и вие ще разберете това.”

Имам прекрасни взаимоотношения с Карло Анчелоти. Той е приятел, не генерал. Аз се справям добре, както беше с Джиджи Симони и Винсенте Дел Боске. Това не е защото е снизходителен, Анчелоти знае кога да каже не и се справя блестящо в съблекалнята. Ще завърша кариерата си тук. Не знам колко години ще играя, но искам да е с тази фланелка.”