Отборът на Ювентус победи с 2:1 Лацио в голямото дерби на 34-ия кръг в Серия А. И двете попадения на домакините бяха дело на Кристиано Роналдо. За гостите точен беше Чиро Имобиле, който обаче не успя да предотврати поражението за своя тим. 

Двубоят започна с равностойни действия на "Алианц Стейдиъм". В 6-та минута Фелипе Кайседо видя как ударът му беше блокиран от Леонардо Бонучи, преди Дъглас Коща да пробва мерника си от 25 метра, но изстрелът му попадна право в ръцете на Томас Стракоша. 

Първата сериозна ситуация дойде в 11-та минута. След изпълнен свободен удар от Пауло Дибала, Матайс Де Лихт намери с глава съотборника си Алекс Сандро, който с глава от около 12 метра нацели левия страничен стълб на врата на Стракоша. 

15 снимки

В 17-та минута Лацио отвърна с шанс. След продължителна атака Сергей Милинкович-Савич свали дълга топка към себе си, успя да задържи и да върне към Дарио Каталди, който стреля добре, но шутът му рикошира в противников играч и излезе в корнер. 

В следващите 15 минути момчетата на Маурицио Сари продължиха да владеят топката в по-голямата част от времето, задоволявайки се обаче само с няколко блокирани изстрели от границата на наказателното поле. 

В 35-та минута домакините организираха бърза контраатака, след която Адриен Рабио опита рефлексите на Стракоша от малък ъгъл, но завършващият удар беше париран с лекота в ъглов удар. 

В 44-та минута, след нова много продължителна атака, Фелипе Кайседо беше намерен на границата на наказателното поле на Юве. Мощният нападател гърдира и свали добре към Чиро Имобиле, който с мощен изстрел от около 20 метра разтресе страничната греда на вратата, пазена от Войчех Шчесни. 

В 51-та минута все пак "бианконерите" достигнаха до откриващо попадение. Португалецът получи топката на границата на наказателното поле, навлезе с дрибъл в него, където на границата беше препънат от бранителя Бастош. След справка с видео-асистент реферите беше отчетено, че нарушението е в рамките на наказателното поле и дузпата беше отсъдена. Именно Роналдо застана зад топката и безапелационно реализира за 1:0. 

Само две минути по-късно резултатът вече беше 2:0. Луис Фелипе от състава на гостите допусна ужасна грешка като последен човек, в централния полукръг на терена. Топката му беше отнета от Пауло Дибала и Кристиано Роналдо, които се устремиха сами срещу вратата на Стракоша. Дибала не се полакоми и направи успореден пас за Роналдо, който на празна врата не сбърка за 2:0. 

В 66-та минута нещата за Лацио можеха да сдобият още по-мрачен вид. След загубена топка в средата на терена Пауло Дибала се устреми към наказателното поле, преодоля Бастош и намери с меко центриране главата на Кристиано Роналдо, който като по чудо уцели само гредата, вместо да оформи своя хеттрик. 

В следващите минути домакините продължиха да създават опасности и в 71-та минута Пауло Дибала затрудни сериозно Томас Стракоша, който обаче се намеси подобаващо. 

В 83-та минута все пак надеждата за състава на гостите се завърна. Чиро Имобиле успя пръв да достигне дълъг пас, изпреварвайки Леонардо Бонучи. Бранителят извърши необмислено нарушение, след което беше отсъдена дузпа. Зад топката застана именно Имобиле, който не остави шансове на Войчех Шчесни, правейки резултата 2:1. 

До края на срещата все пак футболистите на Сари издържаха на напрежението и се поздравиха със заслужен успех. По този начин Юве отново отвори разлика от 8 точки пред втория Интер, при само 4 оставащи мача в Серия А. Лацио, от своя страна, остана 4-ти, с 69 пункта, след 5-ти пореден мач без победа. 

Ювентус - Лацио 2:1 

1:0 - Кристиано Роналдо (51)

2:0 - Кристиано Роналдо (53)

2:1 - Чиро Имобиле (83)

Ето и съставите на двата тима: 

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Де Лихт, Бонучи, Алекс Сандро, Рамзи, Бентанкур, Рабио, Коща, Роналдо, Дибала (4-3-3)

Лацио: Стракоша, Ачерби, Луис Фелипе, Бастош, Каталди, Пароло, Милинкович-Савич, Андерсон, Ладзари, Кайседо, Имобиле (3-5-2)