Кристиано Роналдо сподели, че като дете винаги е мечтаел да играе за Ювентус. Звездната покупка на "бианконерите" даде ексклузивно интервю за Ювентус ТВ, в което говори за чувството при посрещането в Торино и подчерта семейната атмосфера в отбора.

"Чувствам се прекрасно. Всичко е добре, тестовете бяха добри, хората около стадиона, феновете, хората на тренировъчната база са много мили с мен. Радвам се, щастлив съм."

А защо Роналдо е избрал Юве? "Велик клуб, преди всичко това е велик клуб. Откакто съм дете, винаги съм гледал този отбор и съм си казвал, че се надявам някой ден да играя там Сега ще играя за фантастичен клуб, един от най-великите в клуба. Щастлив съм."

"Няма точен момент, в който реших. През годините сме играли няколко пъти срещу Юве и съм имал специално чувство, че италианските фенове харесват Кристиано."

"Това е най-големият клуб в Италия, един от най-добрите в света, така че беше лесно решение, тъй като Юве е невероятен клуб."

Роналдо коментира и фактът, че феновете на Юве го аплодираха след уникалния гол със задна ножица в четвъртфинала на Шампионска лига между Юве и Реал Мадрид. "Невероятно. Спомням си го всеки ден, такова нещо не ми се беше случвало. В Шампионска лига срещу Юве, четвъртфинал, вкарваш гол и виждаш, че всеки на стадиона ти ръкопляска. Беше невероятно чувство."

"В началото се изненадах. Следя Юве и харесвам клуба, но от този момент ги харесвах още повече. Не бих казал, че беше ключовият момент в моето решение, но всеки детайл помага. Помага, когато видиш, че хората те харесват, феновете и клубът те харесват, чувството е напълно различно."

Трябва да благодаря на всички за подкрепата. Моят приоритет е да се справя възможно най-добре, да бъда професионален, да опитам да направя отбора по-добър. Това е моята работа, ще се опитам да се насладя възможно най-много."

"Първата ми цел ще дойде по естествен път. Не мисля затова. Знам, че ще бъда подготвен, ще бъда готов, но първият ми гол няма значение. Просто искам да съм готов. Искам да съм в добра форма, да помогна на отбора, да печелим трофеи - това искам."

"Не знам, може би ще е различно тук в клуба. Професионалист съм от 15-16 години, така че методът ми винаги е еднакъв. Играх дълги години за Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид, сега това е ново приключение, но искам да постигна същото, да помогна на отбора да постигне целите ни."

Роналдо не се притеснява, че на 33 години ще дебютира в Серия А. "Познавам първенството, следя го по телевизията, но не съм играл тук преди. Надявам се да се приспособя много бързо, но дойдох тук за предизвикателството да бъда в най-добрия отбор в Италия. Ще дам всичко от себе си и със сигурност ще спечелим трофеи заедно."