В откровен разговор за бъдещето си Роналдо намекна, че ако все пак се възстанови напълно от операцията в лявото коляно, може и да напусне Милан.

Настоящият контракт на „Феномена” с „росонерите” изтича през лятото. Вицепрезидентът на тима Адриано Галиани изрази готовността си да предложи ново споразумение на бразилеца, но все пак развитие по ситуацията около бъдещето на Роналдо в Милан ще има едва, след като стане ясно какво ще е здравословното състояние на играча.

Твърде вероятно, „росонерите” няма да предложат нов договор на „кариоката” в близките няколко месеца, което означава, че Рони ще бъде свободен агент от 1 юли.

Самият Роналдо обаче заяви, че Милан има най-голям шанс да си осигури подписа му, но все пак си остави вратичка за възможността да заиграе и в друг тим.

„Ще видим. Ако успея да се възстановя напълно, Милан има най-голям шанс за подписа ми, имайки предвид начина, по който всички в клуба се отнасят с мен. Взаимоотношенията ми със съотборниците и с ръководството са просто невероятни”, каза Роналдо.

„Все пак трябва да мине малко време, за да видим как ще се развие ситуацията. Мечта ми е някои ден да играя във Фламенго, където играех като малко момче, всичко обаче зависи от начина, по който ще се възстановя”, добави той.