Суперзвездата на Милан Роналдо изрази готовност най-сетне да играе за Милан след като от началото на сезона се възстановява от тежка травма. През уикенда „росонерите” играят срещу Каляри и се очаква бразилецът да играе.

Той започна тренировки преди две седмици и бе в групата за мачовете с Шахтьор и Аталанта. В Бергамо дори бе планувано той да поиграе няколко минути, но двубоят бе прекратен още в началото заради изцепките на феновете на домакините.

„Готов съм”, заяви Роналдо пред телевизионния канал на Милан. „Бях в Бергамо, защото трябваше да играя. Сега се надявам отново да бъда повикан”, сподели бившият играч на Реал Мадрид.

В понеделник 31-годишният нападател взе участие в благотворителен мач, организиран от ООН и се представи на отлично ниво. В тази среща треньор на Роналдо бе Христо Стоичков.

„Наистина съм щастлив. Беше много приятно, защото тази контрола е доказала, че има невероятен успех”.

„Искам да благодаря на всички хора, които през последните три седмици си закупиха билети. Също така трябва да благодаря на спонсорите и най-вече на футболистите, които показаха, че са съпричастни с проблемите. Това бе една хубава вечер”, допълни Феномена.