Бразилският нападател Роналдо описа като „неблагодарни” феновете на един от бившите си отбори Интер. Привържениците на „нерадузите” бяха бесни от трансфера на Феномена в Реал Мадрид през 2002 година, точно когато се бе възстановил от контузия.

„Винаги съм бил благодарен на феновете на Интер, но те не се отнасяха по същия начин с мен,” заяви нападателят на Милан пред телевизионния канал РАИ. „През 2002 година трябваше да си тръгна оттук с полицейски екскорт, тъй като се притеснявах, че може да ми направят нещо лошо.”

Роналдо разкри и причината да напусне Интер – старши треньорът Ектор Купер, който самият бе уволнен след месеци.

„Купер не вярваше в мен и аз му нямах доверие. Интер спечели много пари, когато ме продаде, така че не мисля, че там се оплакват.”

Последната нишка се скъса на 5 май 2002г., когато „нерадзурите” загубиха Скудетото в последния ден от първенството, след поражение от Лацио.

„Това бе най-лошият ден в кариерата ми. Бяхме толкова убедени, че ще спечелим, но когато излязохме на терена, нищо не се получаваше.”

Роналдо призна, че отново треньор го е прогонил и от „Сантяго Бернабеу”, за да облече екипа на Милан.

„Когато Фабио Капело пристигна в Реал Мадрид, ситуацията за мен стана много сложна и аз реших, че трябва да се промени. Малко се страхувах да се върна в Милано, но всичко мина добре,” заяви бразилецът, като разкри, че новите му съотборници са го аплодирали бурно при първото му появяване в съблекалнята на „росонерите”.