Бразилецът Роналдо претърпя успешна операция на коляното, но ще бъде извън игра поне до края на годината. Нападателят претърпя операция късно вечерта в четвъртък в Париж след като скъса коленни връзки в сряда в мача на Милан от Серия А срещу Ливорно, завършил наравно 1:1.

Голмайсторът бе опериран от професор Жерар Селан. Лекарят оперира Роналдо през 2000 година, когато бразилецът страдаше от подобна контузия. Професор Селан потвърди, че операцията е преминала успешно, въпреки това не може да определи дали ще бъде сложен край на кариерата на Роналдо.

"Операцията продължи 2 часа и премина добре. Нямаше никакви проблеми. Сега Роналдо ще премине възстановителна програма, която ще продължи 9 месеца. Трудно е да се каже дали той отново ще се върне в игра. Дали ще може отново да играе зависи единствено от него. Психологическият фактор е толкова важен, колкото физическия", заяви професор Селан.

Жерар Селан потвърди, че 31-годишният Роналдо ще бъде извън игра между 9 и 12 месеца. Бразилецът бе придружен в Париж от работещия в Милан негов сънародник Леонардо, от клубния лекар Масимилиано Сала, както и от физиотерапевта Бруно Мацоти.