Бразилската суперзвезда Роналдиньо се превърна в герой за своя Милан, отбелязвайки единственото попадение в дербито на италианския футбол срещу градския съперник Интер.

Зрителите, които бяха изпълнили до краен предел стадион „Джузепе Меаца”, видяха един прекрасен двубой, в който символичните домакини от Милан доминираха в по-големи периоди на мача.

Отличен мач за възпитаниците на Карло Анчелоти направиха бразилците Кака и Роналдиньо, като именно след перфектна комбинация между двамата в 36-ата минута. Бившият халф на Барселона пое топката в центъра на терена, напредна добре и с великолепен дълъг пас успя да намери сънародника си Рикардо Кака отдясно. Халфът овладя необезпокояван от никой и с изключително точно подаване в малкото наказателно поле намери връхлитащия Роналдиньо, който с глава разстреля Сезар за 1:0.

Тимът на Жозе Моуриньо изключително рядко поглеждаше към вратата на Милан, а в моментите когато това се случваше, Абиати бе безгрешен.

Срещата не мина и без разправии, като през втората част на срещата двама от футболистите на Интер поеха преждевременно към съблекалните. Първо Николас Бурдисо бе отстранен от игра след второ официално предупреждение след груб фаул срещу Кака.

Малко по-късно, дори без да се появява в игра, защитникът Марко Матераци също бе изгонен от резервната скамейка на Интер заради бурни реакции срещу съдията.

В последните минути на двубоя Интер се видгна на щурм, но хаотичните действия на нападателите в „синьо-черно” се оказаха недостатъчни за изравняването на резултата. Така Милан взе важна победа, с оглед на моментното състояние на тима и разочароващите игри напоследък. Тимът на Карло Анчелоти вече е шести в подреждането, само на две позиции от вечния си враг Интер.