Звездата на Милан Роналдиньо и съотборникът на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед Андерсон бяха въвлечени в огромен скандал с наркотици в родната им Бразилия.

Прокуратурата в Бразилия разполага със запис на телефонен разговор между Роналдиньо и един от двамата най-мощни трафиканти на дрога в Бразилия.

Сигурно е, че футболната звезда не си поръчва наркотици, а темата на телефонното обаждане е организацията на голям купон на наркотрафиканта Ричард Алекс Да Силва Мартинс, който в сенчестите среди в Бразилия е известен с прозвището "Джиджи". В този разговор се включва и футболистът на Манчестър Юнайтед Андерсон, който също не засяга темата за наркотиците.

Властите в Бразилия изрично заявиха, че разследване срещу Роналдиньо и Андерсон в момента няма, а и едва ли ще има, тай като няма улики срещу тях, въпреки прекалено близките им отношения с наркобарона Джиджи.

Покрай разследването на наркотичния бос в Бразилия бяха арестувани 31 лица, които са свързани по някакъв начин с бизнеса му. Освен това бяха открити и конфискувани огромно количество дрога и пари.