Новото попълнение на Венеция Серхио Ромеро не скри своето задоволство от преминаването  си при новаците в италианския елит. Бившият страж на Манчестър Юнайтед дълго време искаше да напусне „червените дяволи“ и сега е мотивиран за своето ново предизвикателство.

Аржентинецът е готов да помогне на Венеция да оцелее в Серия А и благодари на новите си съотборници за топлото посрещане.

„Бях чудесно посрещнат и се чувствам страхотно. Отдавна исках да сменя обстановката и мисля, че взех правилното решение. Отборът ме прие много добре и заедно искаме да гоним нашите цели. Повечето момчета са млади и макар да съм на 34, покрай тях и аз се чувствам  по-млад.

Чака ни много работа и трябва да направим всичко възможно да запазим мястото си в елита. Нивото на италианския футбол се вдигна значително през последните години и отборите станаха доста по-силни. На първо време желаем да си подсигурим оставането в серия А, а после да се борим и за завършване в средата на таблицата, това ще бъде едно добро начало на нашия проект“, коментира преминалият и през Сампдория вратар.