Съдбата на Руди Гарсия като треньор на Рома отново изглежда крайно несигурна, след като неговият тим започна 2016-а година с нов неубедителен резултат. На „Стадио Марк'Антонио Бентегоди“ римляните пропиляха аванс от 2:0, за да завършат зрелищно 3:3 срещу Киево в мача си от 18-ия кръг на Серия А.

Френският специалист спаси поста си с победа над Дженоа преди Коледа, но напрежението върху него остана огромно след поредицата неубедителни резултати. В края наа миналата година медиите в Италия заявиха, че той е получил последен кредит на доверие от шефовете си, но при условие, че не прави повече грешки. Предвид развитието на днешния мач обаче равенството може и да попадне тъкмо в тази графа.

А всичко започна толкова обещаващо за Рома и Гарсия. 18-годишният Умар Садик, който днес записа своя дебют в калчото, като се разписа буквално с първото си докосване до топката. Младокът беше на точното място в 7-ата минута, за да засече отблизо центриане на Жервиньо – 1:0.

Половин час по-късно Алесандро Флоренци удвои резултата. Италианския национал пресече разиграване между защитниците на Киево в собствената им половина, напредна без проблеми към вратата и с изстрел от около 10-ина метра вгорчи живота на домакините.

Веронци положиха усилия да не се поддават на отчаянието и това им донесе поводи за радост в 44-ата минута. Тогава Роберто Инглезе много лесно бе оставен да овладее топката точно пред вратарското поле. Застанал с гръб към вратата и със защитник на гърба, футболистът на Киево се обърна и стреля по тревата, а Войчех Шчесни не се намеси дотам убедително при избиването. Това позволи на топката да се търкули към гредата, където Алберто Палоски я стигна и добута в мрежата – 1:2.

След почивката мачът съвсем се оживи заради изравнителния гол на Дарио Дайнели в 58-ата. Валтер Бирса завъртя топката от ъглов удар, а защитата на „джалоросите“ допусна безобразна грешка, оставяйки опитния защитник без опека във вратарското поле. Той само подложи крак, за да промуши кълбото покрай Шчесни – 2:2.

В 71-ата минута изглеждаше така сякаш Рома ще успее да отмъкне трите точки. Уилиам Венкьор намери Яго Фалке с хубаво подаване в дъгата и испанецът без много да му мисли стреля ниско по диагонала. Изстрелът му влетя до лявата греда и върна усмивките в лагера на Рома.

Те замръзнаха вече окончателно пет минути преди последния съдийски сигнал и с помощта на системата за наблюдение на голлинията. Симоне Пепе изпълни пряк свободен удар, шутирайки под стената, а топката отскочи от дясната греда и в първия миг остана впечатление, че Шчесни я избива. Последва слаб опит за добавка на Иглезе, който спря в ръцете на вратаря. Докато играчите на домакините се ядосваха обаче главният съдия получи сигнал, че всъщност кълбото е преминало голлинията с пълния си обем при изстрела на Пепе, а повторенията потвърдиха това.

Така Киево отърва загубата и записа 5-о реми в калчото, където заема 12-о място с 23 точки. Рома остава на петата позиция с 33, като изостава с пет от временния лидер Фиорентина.