Рома се очаква да уреди два трансфера в следващите часове. Футболистът на Фейенорд Рик Карсдорп пристигна на летището Фиумичино в италианската столица, за да премине медицински прегледи и да финализира преминаването си в „римските вълци“.

Рома и Фейенорд постигнаха споразумение за трансфера на играча, който ще възлиза на 16 милиона евро плюс 3 милиона бонуси.

Карсдорп е договорил личните си условия с „римските вълци“ и ще подпише петгодишен договор.

22-годишният Карсдорп бе титуляр за Фейенорд през изминалия сезон, в който тимът от Ротердам стана шампион на Холандия за първи път от почти 20 години насам.

Наскоро Рома се раздели с една от звездите си - Мохамед Салах, който премина в Ливърпул срещу 39 милиона евро, а според медиите в Италия от "Стадио Олимпико" ще си тръгне и централния бранител Костас Манолас, който ще продължи кариерата си в Зенит Санкт Петербург.

Новият наставник на "вълците" Еузебио ди Франческо е поискал от ръководството сериозно подсилване на състава за предстоящото участие в Шампионска лига.

Генералният директор на Рома Мауро Балдисони потвърди, че изгряващата звезда на италианския футбол – Лоренцо Пелегрини, скоро ще се присъедини към "вълците".

21-годишният халф напусна "Олимпико" през 2015 г., за да продължи кариерата си в Сасуоло. До 30 юни тази година обаче римляните могат да откупят Пелегрини за 10 милиона евро и ще се възползват от клаузата.

"Пелегрини? Скоро ще подпише", лаконичен беше Балдисони пред Corriere dello Sport.

Агентът на Пелегрини – Джампиеро Почета днес пътува до Краков, за да финализира трансфера на футболиста.

Лоренцо Пелегрини трябва да премине медицинските прегледи в Полша, за да финализира трансфера си в Рома.