Рома успя да си тръгне с точка от Милано, като направи равен 1:1 с Интер в дербито на кръга в Серия А. Наставникът на римляните Клаудио Раниери изпълни заканата си да помогне на бившия си клуб Юве да настигне лидера в класирането, и сега „Старата госпожа” е на пет точки от Интер.

Наставникът на „нерадзурите” Жозе Моуриньо имаше много по-малко проблеми за решаване преди двубоя, който за него бе под номер 150 без загуба в първенството у дома. От другата страна Раниери бе без звездата си Франческо Тоти, както и без Жуан, Дони, Бурдисо и Тадей. Историята все пак бе на страната на Рома, тъй като за последно Интер бе победил в дербито през февруари 2005 година, а оттогава резултатите между двата тима са две победи за Рома и две равенства.

Мирко Вучинич бе много деен от самото начало на срещата, и пропусна две чудесни ситуации, преди да успее да открие резултата. В 13-та минута черногорецът засече с глава центриране на Марко Мота и изведе Рома напред.

Диего Милито от своя страна се отличи с пропуски пред стража на Рома. Гостите загубиха един от ключовите си футболисти – Даниеле Де Роси, още в 34-та минута, след като халфът получи лакът в лицето от Патрик Виейра, и напусна със съмнения за счупена скула.

Интер бе по-острият отбор на терена в оставащите минути, като на почивката в игра се появиха и Уесли Снайдер, и Марио Балотели, на местата на Съли Мунтари и Виейра. Това мигновено даде резултат, и в 48-та минута „нерадзурите” стигнаха до равенството. След едно разбъркване в пеналта на Рома, Хавиер Занети бе най-съобразителен, и чукна топката към Самуел Ето`о и той технично отбеляза гол.

Жереми Менез и Джон Арне Рийзе пробваха рефлексите на Жулио Сезар, но стражът на домакините бе непоклатим. Естествено, не се мина и без разправии на терена, като буйните Филип Мексес и Марио Балотели се счепкаха за безобидна ситуация.

Стефано Окака Чука се появи на мястото на получилия лека травма Вучинич, и също имаше възможност да донесе и пълен актив от точки на Рома, но нямаше късмет. Милито пропусна последните положения в мача, с които можеше да наклони везните в полза на Интер.