Рома победи лидера Интер с 2:1 и се приближи само на точка до върха в италианската Серия А.

Лука Тони отбеляза победния гол за "вълците" в 73-а минута. Преди това Даниеле Де Роси даде аванс за Рома преди почивката, а Диего Милито изравни в средата на втората част.

С тази победа Рома събра 62 точки и вече само точка дели тима на Клаудио Раниери от лидера Интер, който има 63.

Даниеле Де Роси откри резултата в 16-а минута и вдигна на крака 70 000 зрители на Стадион Олимпико. Капитанът на "вълците" довкара топката отблизо след неубедителна намеса на вратаря на Интер Жулио Сезар. Бразилецът не успя да отбие добре топката след удар с глава на Бурдисо и Де Роси бе най-съобразителен при добавката.

До почивката Рома можеше да вкара втори гол, но удар от фаул на Йон Арне Рийзе премина на сантиметри от десния стълб, а след това изстрел на Марко Касети бе спасен от Жулио Сезар.

Три минути преди почивката Интер пропусна да изравни, след като бившият защитник на Рома Валтер Самуел нацели напречната греда с глава от пет метра.

"Нерадзурите" изравниха в 66-а минута след спорно положение за засада. Диего Милито бе точен след пас на Уесли Снайдер.

Изравнителният гол не стъписа домакините и само седем минути по-късно те отново излязоха напред в резултата. Лука Тони се разписа с удар от 12 метра след пас на резервата Родриго Тадеи.

Пет минути преди края в игра за Рома се появи звездата на тима Франческо Тоти, който се завърна на терена след контузия. Капитанът даде увереност на своите съотборници и Рома удържа минималната си преднина и записа ценна победа над шампиона.