Рома започна по ударен начин новия сезон в Серия А, след като взе скалпа на Удинезе на своя "Олимпико" и го помля с 4:0. Но убедителният резултат малко лъже, тъй като "вълците" имаха нужда от 65 минути, за да стигнат до гол. 

Освен това, първите им две попадения бяха от дузпи, които породиха доста дискусии. Точен от тях беше Диего Пероти, а в края Един Джеко и Мохамед Салах с попаденията си оформиха тежкия погром за "фриуланите". 

Първата част беше доста интересна, но въпреки по-активната игра на "джалоросите", те така и не стигнаха до попадение. След подновяването на играта отново римляните бяха с чистите положения, но Раджа Наинголан и Един Джеко не успяха да се разпишат. 

Така се стигна до 65-та минута, когато реферът даде първата дузпа. Тя беше отсъдена за спъване на Данило от Удинезе срещу Един Джеко. Трябва да се отбележи обаче, че босненецът падна доста артистично, а и протестите бяха огромни. Но реферът беше непреклонен, а от 11-те метра Диего Пероти се разписа и откри. 

Последваха още много интересни положения в полза на "вълците", но те не бяха реализирани, а четвърт час преди края трябваше да бъде дадена втора дузпа, за да се удвои преднината на столичани. Този път провинилият се беше Баду, а падна Мохамед Салах. Този път нарушението беше по-чисто и въпреки това гостите го оспориха. И пак Пероти от 11-те метра беше безкомпромисен. 

Това на практика предреши мача и до края Рома се забавляваше на терена. Това доведе до още две бързи попадения в мрежата на обезверените гости. Първо в 82-та минута Раджа Наинголан асистира на Един Джеко и той откри головата си сметка през този сезон. 

Минута и половина по-късно и Мохамед Салах ознаменува силната си игра с попадение, като се разписа след добавка от близка дистанция и всичко свърши в този мач. Така Рома взе важни три точки, докато Удинезе има върху какво да мисли за слабата си подготовка.