Отборът на Рома се наложи с 2:1 над Удинесе в мача от 36-я кръг на Серия А и така продължи да води умело битката за второто място в класирането с Лацио. „Вълците“ събраха актив от 67 точки и са на пункт пред „римските орли“ два кръга преди края на шампионата. Рома дълго време изоставае в резултата, бо след головете на Раджа НаИнголан и Василис Торосидис бе постигнат пълният обрат. Точен за Удинезе бе Стипе Перица.

Удинезе е 16-и в таблицата с 41 пункта.

Срещата започна по-добре за Удинезе, който поведе след 19 минути игра. Стипе Перика се озова на точното място в една ситуация и се разписа за 1:0. Гостите имаха можеха да удовоят аванса си в 43-ата минута, когато голмайсторът им като по чудо не реализира втори гол, но без успех.

Така дойде отговорът на Рома. „Римските вълци“ възстановиха равенството в 45-ата минута, когато Раджа Наинголан получи перфектен пас от Франческо Тоти, овладя отлично топката и се разписа за 1:1. Играчите на Удинесе отвърнаха мигновено, но изстрелът на Гийерме след фаул срещна напречната греда.

Рома владееше инициативата през вторите 45 минути на срещата, а това даде своя ефект в 65-ата минута, когато Василис Торосидис донесе пълния обрат, реалиизрайки за 2:1.

В 81-ата минута Раджа Наинголан можеше да лиши срещата от интрига, ноударът му срещна десния стълб на вратата на Удинезе.

Още една греда удариха „вълците“ няколко минути по-късно, този път дело на Хосе Холевас, който стреля от ляво, но топката срещна напречната греда, рикошира в зоната пред голлинията и бе изчистена.