Във финалния мач за Купата на Италия, който се игра на стадион „Олимпико” Рома победи Интер с 2:1 и по този начин „вълците” си върнаха на „нерадзурите” за загубената титла в Серия А. Това е втора поредна купа за Рома.

Това е девета купа на Италия за Рома и по този начин „вълците” се изравниха с отбора на Ювентус, който също има девет спечелени трофея на страната.

В 36-та минута Пизаро центрира от ъглов удар в наказателното поле на Интер, където Филип Мексес бе изпуснат от бранителите на „нерадзурите” и френският защитник с хубав техничен удар прати топката под гредата на вратата на Толдо за 1:0.

В 54-та минута Вучинич и Перота направиха хубаво двойно подаване и последния с точен удар прати топката за втори път в мрежата на Франческо Толдо.

В 60-та минута гостите от Милано стигнаха до почетно попадение в срещата, след като с далечен удар Пеле се разписа в мрежата на Дони.

До края на мача футболистите на Интер имаха териториално предимство и създадоха доста опасни положения пред вратата на Дони, но изравнително попадение така и не се стигна.