Рома беше на път сам да си подлее вода в домакинството срещу Пескара от 14-ия кръг на Серия А. Римляните стигнаха до ранен аванс от 2 гола, заради който свалиха гарда и накрая спечелиха трудно с 3:2. Победата беше от жизнено важно значение предвид изненадващата загуба на лидера Ювентус днес и така „вълците“ се приближиха само на 4 точки от върха

На „Олимпико“ всичко тръгна повече от чудесно за домакините, които до 10-ата минута вече водеха с 2:0. Един Джеко заби бързи два гола, с които вече има 12 в калчото и е лидер при реализаторите. Първият дойде в 7-ата минута, когато домакините разиграха късо от корнер отдясно по атаката. Диего Пероти центрира с много сила към вратарското поле, където Джеко буквално пребори пазача си и отблизо се разписа за 1:0.

Само три минути по-късно босненецът отново беше в прегръдките на съотборниците си. Отново Пероти, само че този път отляво, беше асистентът, като двамата се разбраха почти телепатично кога аржентинецът да центрира в наказателното поле. Джеко остана абсолютно непокрит и само леко насочи кълбото в долния ляв ъгъл – 2:0.

Ранният аванс успокои домакините повече, отколкото на техния треньор Лучано Спалети би му се искало. Това си пролича особено в началото на второто полувреме, когато концентрацията на футболистите му не беше същата. Това си пролича особено в 60-ата минута, когато Франческо Дзампано получи цялото пространство по десния фланг. Италианецът проби и сви назад за Ледиан Мемушай, а албанецът беше категоричен в шута си по земя към долния десен ъгъл – 2:1.

Рома веднага се вдигна в търсене на трети гол и го постигна в 71-ата минута. Тогава Пероти тръгна на рейд отдясно и се вряза мощно в наказателното поле. Алесандро Кресченци първоначално добре затвори аржентинеца към аутлинията, ала когато вече Пероти нямаше много опции защитникът на Пескара посегна наивно и го фаулира. Дузпата изпълни потърпевшият, като съумя да заблуди вратаря за посоката на изстрела си – 3:1.

Три минути по-късно обаче „делфините“ отново се възползваха от разсеяната игра на Рома в защита. Кресченци се включи в атака и отправи остро центриране пред вратарското поле. Там Рюдигер отби с глава, но само до точката на дузпата, където резервата Джанлука Капрари шутира директно и разстреля Войчех Шчесни – 3:2.

До края Пескара не можа да стигне до други положения и все пак отстъпи в мача. „Делфините“ са 18-и с цели 9 поражения на сметката си и едва 7 точки. Рома е втори с 29 пункта, колкото има и третият Милан. Лацио и Аталанта, които са съответно четвърти и пети, са с по 28.