Рома победи с 2:1 Емполи в мач от 30-я кръг в Серия А.

Срещата започна добре за домакините, които откриха резултата в 36-та минута. Тоти намери с петичка Макс Тонето, който с прецизен удар покрай гредата на вратата на гостите вкара за 1:0. При този резултат завършиха и първите 45 минути.

В началото на второто полувреме феновете на „Стадио Олимпико” се смълчаха, след като гостите изравниха 1:1 в 50-та минута с гол на Джовинко.

Ситуацията за „вълците” се влоши изключително много до 60-та минута, след като в 57-та Симоне Перота трябваше да напусне терена заради втори жълт и съответно червен картон.

С десет души на терена играчите на Лучано Спалети не се отказаха да търсят победата. Усилията им бяха възнаградени в 63-та минута. Тогава след изпълнение на пряк свободен удар, топката попадна в наказателното поле на гостите, където най-високо скочи Панучи и вкара за 2:1.

След днешната победа Рома скъси дистанцията от първия Интер на 4 точки и вече гледа към дербито между „нерадзурите” и Ювентус , което ще се играе по-късно тази вечер. Емполи заема последното място с актив от 26 точки

Останалите резултати от Серия А:

Аталанта – Катания 0:0

Сиена – Парма 2:0

Сампдория – Каляри 1:1

Торино – Милан 0:1

Удинезе – Ливорно 2:0

Палермо – Дженоа 2:3

Реджина – Наполи 1:1

Фиорентина – Лацио 1:0