Отборът на Рома спечели римското дерби, а с това и пряк достъп до Шампионската лига през следващия сезон.

„Вълците“ се наложиха с 2:1 над Лацио в мач от 37-ия кръг на Серия А. Седмица преди края на шампионата в Италия, втората позиция вече е неприкосновена, докато Лацио ще трябва да брани третото място, даващо право за квалификациите на турнира. В последния си мач, орлите ще срещнат именно съперника си за тази позиция - Наполи.

По-интересната част от двубоя се разигра през второто полувреме, когато само за 12 минути срещата беше решена с три попадения.

В 73-ата минута топката пресече голлинията за първи път. След скоростна контраатака отдясно, Виктор Ибарбо центрира към точката на дузпата, а Хуан Итурбе стреля за 1:0.

По-малко от 10 минути обаче бяха необходими на римските орли, за да върнат попадението. Нападателите на Лацио отбелязаха любопитен гол, Мирослав Клозе успя с глава да насочи топката в наказателното поле, а там Филип Джорджевич също с глава засече неспасяемо за 1:1.

180 секунди по-късно дойде развръзката. Миралем Пянич изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар, Мапу Янга-Мбива засече с глава за 2:1.

След победата Рома се утвърди на второто място със 70 точки, а Лацио е на 3-ата позиция с 66. На четвърто място е Наполи с 63 пункта. Шампион на Италия е Ювентус.