Рома се възползва от грешната стъпка, която направи Ювентус при гостуването на Лацио. „Римските вълци“ победиха с 3:1 като гост Верона в мач от 21-я кръг на Серия А. По този начин Рома съкрати пасива си от лидера Ювентус само на шест точки.

Мачът започна равностойно, като нито един от двата отбора не успя да наложи превес върху играта.

Рома успя да поведе в резултата в допълнителното време на първата част, когато Жервиньо направи добър пробив, след което сви топката към Адем Ляич, а той отблизо стреля и прати топката във вратата на Рафаел.

Рома се възползва от грешката на Юве и съкрати пасива си на 6 точки

Верона успя да изравни резултата в 49-та минута, когато Донати подаде към Халфредсон, който стреля от границата на наказателното поле на Рома и изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Морган Де Санктис.

Рома отново излезе напред в резултата в 60-та минута, когато Жервиньо навърза трима футболисти на Верона в наказателното поле на домакините, след което изпрати топката в десния ъгъл на безпомощния Рафаел.

Съдията на мача свири много спорна дузпа в полза на Рома, след като в 81-та минута Торосидис падна в наказателното поле на Верона след съприкосновение с Алехандро Гонсалес. Наказателният удар бе реализиран от Франческо Тоти в 82-та минута. Принца на Рим прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Рафаел, който хвана ъгъла, но не успя да направи нищо повече.

В добавеното време на мача Рома можеше да вкара четвърти гол. Алесандро Флоренци подаде към Франческо Тоти, който стреля технично, но топката срещна напречната греда.

Със спечелените три точки Рома вече има 50 и е на шест зад лидера Ювентус. Верона остава на шеста позиция във временното класиране с 32 точки.