Рома победи Фрозиноне като гост с 2:0 в мач от 3-ия кръг на Серия А, а българският национал Александър Тонев игра през целия мач и остави отлични впечатления с играта си.

Още във втората минута Тонев стреля опасно към вратата на Рома, но не сполучи. В 26-ата минута Джеко пропусна да открие резултата. Две минути по-късно Тонев не успя да изведе новака в Серия А напред, след като Шчесни направи ефектно спасяване.

Минута преди края на полувремето Яго Фалке откри резултата, след като матира вратаря на домакините. Същото упражнение се повтори и в края на мача, като този път Итурбе беше точен и оформи крайния резултат 2:0 за Рома, което изкачи "вълците" на първото място в класирането. След поражението тимът на Тонев е последен с о точки и голова разлика 1:6.

В друг мач от този кръг Фиорентина победи с 1:0 Дженоа у дома. Тимът от Флоренция игра с човек по-малко в 64-ата минута, след като Бадел беше изгонен за втори жълт картон. Победното попадение дойде малко по-рано, след като Бабакар се разписа.

В класирането Фиорентина е на 7-ото място с 6 точки, а Дженоа е на 10-ото място с 3 точки.