Съперникът на ЦСКА в група Е на Лига Европа – Рома се добра до равенството срещу Палермо в изключителен мач между двата тима от петия кръг на Серия А. Възпитаниците на Клаудио Раниери стигнаха до точката две минути преди края на срещата, когато вездесъщият капитан на „римските вълци” Франческо Тоти вкара за 3:3 от дузпа.

Поради различни причини Раниери не можеше да разчита в двубоя на Макс Тонет, Жулио Баптища, Александър Дони и Марко Андреоли.

Рома откри резултата в 20-ата минута чрез Матео Бриги, който в този двубой се завърна от контузия. Джон Арне Рийзе подаде към Тоти на границата на наказателното поле, нападателят отклони прецизно към Бриги, който нямаше проблем да се разпише.

Домакините от Палермо успяха да изравнят благодарение на ужасяващо лошия терен в следствие на проливния дъжд, който валя цял ден. Игор Будан бе най-съобразителен в наказателното поле при една не добре изчистена топка и изравни за 1:1. В последната минута на първата част двата тима си размениха два бързи гола, за да доведат нещата до 2:2.

Бурдисо даде нова преднина на Рома след точен удар с глава след центриране на Рийзе от корнер. Секунди по-късно Миколи се възползва отлично от нова грешка на защитата на римляните и изравни за 2:2.

Веднага след подновяването на играта през второто полувреме Ночерино разстреля стража на Рома с изстрел от границата на наказателното поле. Две минути преди края гостите стигнаха до дузпа, която Франческо Тоти превърна в гол.

В даденото от съдията продължение Вучинич имаше отлична възможност да направи резултата 4:3 в полза на Рома, но вратарят Рубиньо спаси и по този начин подели точките.

В друг мач от кръга Милан отново разочарова феновете си, губейки с 0:1 като гост на Удинезе.