Рома взе отложения от 22-ия кръг на Серия А мач с Парма у дома. "Вълците" надделяха с 4:2 и се доближиха до лидера в класирането Ювентус.

Мачът започна от деветата минута, в която беше прекъснат преди повече от месец заради обилния дъжд над италианската столица.

Само три минути след началния сигнал на рефера Жервиньо откри резултата. Котдивоарецът се разписа на празна врата, след като преди това Матия Дестро беше треснал гредата и топката се върна към него.

Още в следващата атака Жервиньо вкара още един гол, но той беше отменен заради засада. А две минути след това Парма изравни. Африе Акуа вкара за "дуковете", след като се справи с трима защитници на домакините.

Интересните минути продължиха и зрителите отново останаха без дъх в 16-ата минута. Тогава резултатът вече стана 2:1 за "джалоросите".

Точен беше легендата на тима Франческо Тоти. Принца на Рим отбеляза невероятно красив гол, като това беше седмият му за сезона и общо 19-и срещу Парма.

Малко преди почивката пък Дестро отново нацели гредата и така двата тима се оттеглиха на почивка с гол преднина за "вълците".

Интересните моменти продължиха и след почивката. Само три минути след подновяването на играта Миралем Пянич с удар от 15-ина метра в далечния ъгъл на вратата на Антонио Миранте.

Интригата в мача беше убита в 84-ата минута. Тогава Родриго Тадей засече с глава центриране от корнер и направи 4:1.

Крайния резултат беше оформен в последната минута от Джонатан Биабиани с хубав изстрел от границите на наказателното поле.

Така Рома събра 73 точки в актива си и е само на осем от лидера Ювентус. До края на сезона остават още седем кръга и всичко е възможно.

Парма пък остава на шестата позиция и все още е здраво замесен в битката за Европа с 47 точки. "Дуковете" са на две от Интер.